2018-02-08 08:04:00

Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ) düzenlenen AGÜ Talks söyleşilerine konuk olan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, iklim değişikliğini anlattı.

AGÜ Gençlik Fabrikası tarafından düzenlenen kültür, sanat, spor, eğitim ve iş dünyasının önde gelen isimlerini öğrencilerle buluşturmayı hedefleyen "AGÜ Talks" söyleşileri devam ediyor.

AGÜ Talks söyleşilerine bu kez İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca konuşmacı olarak katıldı.

Rektör Prof. Dr. Karaca, Sümer Kampüsü Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşide “Küresel ve Bölgesel İklim Değişikliği Ekseninde Türkiye” konulu sunum yaptı. 

İklim değişikliği ve küresel ısınmanın, dünya ile Türkiye üzerindeki etkilerini anlatan Prof. Dr. Karaca, sıcaklık artışı ve kentleşme konularına da değindi.

Bu konularda uluslararası çalışmalarda Türkiye’nin de  yerelde kalmayıp küresel bir aktör olması gerektiğini belirten Prof. Dr. Karaca, “Bu işler artık küresel. Türkiye olarak yerel hareket etmemiz lazım ama yerelde de kalmayıp,  küresel aktörlerle birlikte hareket etmemiz gerek. Küresel aktörlerin resmen ciddi adımlar atması lazım. Türkiye bu konuda en az suçlulardan birisi. Nispeten (çevreyi) daha az kirletenler içindeyiz” diye konuştu.

Söyleşinin sonunda Prof. Dr. Karaca’ya, kendi adına dikilen 3 fidanın, Fidan Bağış Sertifikası verildi.

Karaca’ya sertifikasını Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu verdi.