2022-10-17 16:30:00

Abdullah Gül Üniversitesi’nin (AGÜ) yeni ve mevcut öğrencilerine yönelik Oryantasyon Programı ve Güz Festivali düzenlendi.

Sümer Kampüsü, Ana Fabrika Önü Şenlik Alanı’nda yapılan Oryantasyon Programı ve Güz Festivali Öğrenci Dekanlığı ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından organize edildi.

İlk olarak AGÜ’ye bu yıl yerleşen yerli ve yabancı öğrencilere yönelik oryantasyon gerçekleştirildi. Oryantasyonda öğrencilere Kayseri’de ulaşım, kütüphane, sağlık, kültür ve spor gibi AGÜ’deki olanaklar hakkında bilgiler verildi. Daha sonra öğrencilerin birbirleriyle tanışma ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla çeşitli etkinliklere yer verildi.

Öğrencilere konuşan Rektör Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, AGÜ’nün kendine özgü bir kültürünün olduğunu bu kültürü geliştirmek için her zaman çaba göstermekte olduklarını söyledi.

AGÜ’de bir aile ortamı olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Yılmaz, "Burada bunu hissedeceksiniz. Bizler, sizin iyi ve verimli bir eğitim hayatı geçirmenizi sağlamak için buradayız. Üniversiteden mezun olup profesyonel hayata atıldığınızda, diğer üniversiteden mezun olan arkadaşlarınızdan çok daha iyi çok daha bilgili şekilde, o rekabet sürecinde çok yüksek başarılara imza atmanız için elimizden geleni yapıyoruz. Buradan mezun olduğunuzda AGÜ sizin kimliğinizin önemli bir parçası olacak” şeklinde konuştu.

Daha sonra gerçekleştirilen geleneksel Güz Festivali’ne ise tüm öğrenciler katıldı. Festivalde kulüpler stantlar açarak yeni gelen öğrencilere hem faaliyetlerini tanıttı hem de yeni üyeler aldı. Rektör Prof. Yılmaz da stantları gezerek kulüplerin yürütmekte oldukları faaliyetler hakkında bilgi edindi.

Festivalde, üniversiteler Arası Basketbol 2. Ligi’nde şampiyon olarak 1. Lig’e yükselen AGÜ Erkek Basketbol Takımına şampiyonluk formaları verildi. Sporcular formalarını Rektör Yılmaz’dan aldı.

Çekişmeli yarışmaların gerçekleştirildiği Festival’de dj ve sahne performanslarıyla sona erdi. Öğrenciler Güz Festivalinde doyasıya eğlendi.