2022-06-30 17:30:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ve Kayseri Ticaret Odası (KTO) ortaklığında faaliyet gösteren Kayseri Model Fabrika’nın “Öğren-Dönüş Projesi” ikinci lansman toplantısı ile tanıtıldı.

Üretim verimliliği ve dijital dönüşüm konularında sanayicilere uygulamalı eğitim ve danışmanlık hizmeti vermek amacıyla hayata geçirilen projenin lansman toplantısı Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü ve Kayseri Model Fabrika Başkanvekili Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, AGÜ’nün saygın derecelendirme kuruluşlarından WURI’nin dünyadaki en iyi üniversitelerin yer aldığı 2022 Yenilikçi Üniversiteler Sıralaması’nda 23’üncü olduğunu anımsattı.

Sıralamada AGÜ’nün Stanford, M.I.T., Harvard ve Oxford gibi dünyanın en iyi üniversiteleri ile aynı listede yer aldığına dikkati çeken Rektör Yılmaz, bunun önemli bir başarı olduğunu söyledi.

Model Fabrika’nın da Türkiye’de ilk defa üniversite kampüsünde ve üniversite ev sahipliğinde faaliyete geçirildiğini, kısa süre içinde de büyük başarılar elde ettiğini vurgulayan Prof. Yılmaz, “Model fabrika bizim için, şehrimiz ve sanayimiz için çok önemli. Yenilikçi bir fikir. Biz de üniversite olarak tüm gücümüzle bu fikrin daha da başarılı olabilmesi için elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Prof. Dr. İlker Murat Ar ise konuşmasında bakanlığın birçok çalışma gerçekleştirilmekte olduğunu, bu çalışmalardan bir tanesin de model fabrikalar olduğunu söyledi. Hayata geçirilen model fabrikaların işletmelere yalın ve dijital dönüşüm sürecinde rehberlik etmeyi hedeflediğini anlatan Ar, bu amaçla Kayseri Model Fabrika’nın 2019 yılında çalışmalarına başladığını hatırlattı.

Kayseri Model Fabrika ile ilgili detaylı bilgielrin yer aldığı bir sunum yapan Genel Müdür Salih Yalçın da bugün itibariyle 41’inci projeyi tamamladıklarını belirten de devam edenlerle birlikte 60’ıncı öğren-dönüş projesinin sürmekte olduklarını dile getirdi.

Model fabrikaların 2 önemli misyonu olduğunu söyleyen Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ve Model Fabrika Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sarıalp, bunlardan 1’incisi yalın dönüşüm ile işletmelerimizin üretim verimliliklerinin artmasına katkı sağlamak, 2’ncisinin ise dijital dönüşüme işletmelerimizi hazırlamak olduğunu kaydetti. Sarıalp, model fabrika projesi ilk gündeme geldiğinde paydaşlar olarak kendilerini çok heyecanlandırdığını ifade etti.

Konuşmaların ardından model fabrikadan hizmet alan firma temsilcileri tecrübelerini katılımcılar ile paylaştı. Ayrıca lansman toplantısında firma yöneticilerine plaket verildi.