2019-11-07 12:06:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) tarafından, Kayseri Sanayi Odası’nda (KAYSO) kariyer danışmanlığı eğitimi düzenlendi.

Kayseri’deki profesyonellerle AGÜ öğrencilerinin buluşması amacıyla düzenlenen eğitim, “Kariyer Danışmanlığı Programı” kapsamında gerçekleştirildi.

Eğitim, Kayseri Sanayi Odası yönetim kurulu üyesi olan gönüllü profesyonellere üniversitedeki uzmanlar tarafından verildi.

Eğitimi veren AGÜ Öğretim Görevlisi Özge Tok ve Araştırma Görevlisi Ceyda Cihan Aydoğdu sanayicilere, kariyer danışmanlık süreci, danışmandan beklentiler ve yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi.

Eğitim toplantısında konuşan Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Nebi Doğan, "Üniversite sanayi iş birliğine katkı sunmak anlamında, Sanayi Odası olarak Abdullah Gül Üniversitesi ile kariyer danışmanlığı iş birliği yaptıklarını anımsattı.

İlerleyen günlerde KAYSO üyelerinden oluşan sanayicilerin AGÜ öğrencilerine kariyer danışmanlığı yapmaya başlayacağını belirten Doğan, "Özellikle ikinci ve üçüncü kuşaktan sanayicilerimiz öğrencilerimize ilerleyen zamanlarda hayatlarına yön verecek tecrübe paylaşımında bulunacaklar. Öğrencilerin iş hayatını anlamaları ve kariyer planlaması yapmaları adına çok önemli bir iş birliği olduğunu düşünüyorum. Bundan sonraki aşamada üniversitemiz tarafından belirlenen öğrencilere sanayicilerimiz danışmanlık yapmaya başlayacak." diye konuştu.

Eğitime katılanlara AGÜ tarafından katılım belgesi de verildi.