2019-12-02 12:58:00

British Council tarafından yürütülen, Türkiye’den ATÖLYE ve Abdullah Gül Üniversitesi, Yunanistan’dan Bios ve Sırbistan’dan Nova Iskra iş birliğiyle düzenlenen Connect for Creativity projesinin ikinci uluslararası konferansı Kayseri’de düzenleniyor. ‘Yaratıcı Katalizör: Yaratıcı endüstrilerin geliştirilmesinde üniversitelere düşen rol’ başlığıyla 5-6 Aralık 2019 tarihlerinde, Kayseri’de Abdullah Gül Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek konferans, yaratıcı endüstriler ve üniversiteler arasındaki iş birliklerinin geliştirilmesini hedefliyor. 

Yunus Emre Enstitüsü tarafından yürütülen Türkiye-AB Kültürlerarası Diyalog programı kapsamında, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Connect for Creativity, 18 aylık bir proje olarak devam ediyor. Proje ile kültürel etkileşim ve iletişimin güçlendirilmesi ile toplumların birbirini daha iyi tanıması ve anlaması hedefleniyor. Proje partnerlerinden Abdullah Gül Üniversitesi ise bu hedef doğrultusunda, akademisyenler, sanatçılar, yaratıcı ve kültür endüstrileri profesyonelleri ve politika yapıcılarını bir araya getireceği bir iş birliği geliştirme konferansı düzenliyor.

Connect for Creativity kapsamında, yaratıcı endüstri ve üniversite iş birliklerini artırma hedefiyle düzenlenen konferans, ‘Yaratıcı Katalizör: Yaratıcı endüstrilerin geliştirilmesinde üniversitelere düşen rol’ başlığıyla 5-6 Aralık 2019 tarihlerinde, Kayseri’de Abdullah Gül Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

British Council tarafından yürütülen, Türkiye'den ATÖLYE ve Abdullah Gül Üniversitesi, Yunanistan'dan Bios ve Sırbistan'dan Nova Iskra ortaklığıyla düzenlenen projenin ikinci uluslararası konferansında; yaratıcılığa, kültürlerarası yetkinliklere ve eğitimin geleceğini şekillendirmede üniversiteler ile yaratıcı endüstriler arasındaki iş birliklerinin oynayabileceği role odaklanılacak. Yaratıcılığın ve kültürler arası yetkinliğin, neden geleceğin en önemli on becerisi arasında gösterildiğinin tartışılacağı konferansta aynı zamanda, ‘Yüksek eğitimin yaratıcı ekonomide oynadığı rol ve sunduğu katkı nedir?’, ‘Yaratıcı endüstriler, geleceğin eğitiminin tasarımında ve geliştirilmesinde nasıl aktif bir rol oynayabilir?’ gibi soruların cevapları aranacak.

Politika yapıcılar, kanaat önderleri ve sektör profesyonelleri Kayseri’de bir araya geliyor

Karar vericileri, kanaat önderlerini ve Avrupa çapında uzmanları; yaratıcılığın, becerilerin, iş gücünün ve kültürün geleceğini tartışmak üzere bir araya getirecek olan konferans, 5-6 Aralık tarihlerinde kapsamlı bir program ile katılımcıları ağırlayacak. Konferansta profesyoneller, atölye çalışmaları, grup tartışmaları, ‘keynote’ konuşmalar, ‘Follow the Speaker’ ve paneller yoluyla bilgi, fikir ve deneyim alışverişinde bulunma ve dolayısıyla diyalog oluşturma ve yeni iş birlikleri kurma fırsatı bulacaklar. 

Connect for Creativity projesi kapsamında gerçekleştirilecek ikinci uluslararası konferansa Birleşik Krallık, Avrupa ve Batı Balkanlar’da yaşayan ve konuya ilgi duyan akademisyenler, sanatçılar, teknoloji uzmanları, yaratıcı ve kültür endüstrileri profesyonelleri ve politika yapıcıların katılımı bekleniyor.

Konferansın basın bülteni ve programı için tıklayın...