2015-10-07 12:12:00

Prof. Dr. Yusuf Baran’a, Eczacıbaşı Tıp Ödülleri kapsamında "2015 Bilimsel Araştırma Destek Ödülü" verildi

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Baran’a,  Eczacıbaşı Holding tarafından bu yıl 56’ncısı düzenlenen Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri kapsamında "2015 Bilimsel Araştırma Destek Ödülü verildi.

Eczacıbaşı Topluluğu’nun 1959 yılında tıp alanında başlattığı ödüllendirme ve destek geleneğinin bu yıl 56’ncı yılında da Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri sahiplerini buldu.

Bu kapsamda,  AGÜ Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Baran’a da  “Ph+ akut lenfoblastik lösemide yeni bir tedavi yaklaşımı: Sfingozin kinaz sinyal yolağının hedeflenmesi” başlık projesi ile "2015 Bilimsel Araştırma Destek Ödülü" verildi.

Prof. Dr. Baran’a ödülünü Eczacıbaşı Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı ve Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri Bilimsel Değerlendirme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emin Kansu verdi.

İstanbul Medipol Üniversitesi’nde düzenlenen ödül törenine Eczacıbaşı Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı,  Eczacıbaşı Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı’nın yanısıra, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl de hazır bulundu.