2017-06-06 19:26:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ile Başyazıcı Holding’e bağlı, Bamen markası olarak üretim yapmakta olan Başyazıcıoğlu Tekstil arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Kayseri’de faaliyet gösteren ve Türkiye ekonomisinde önemli bir yere sahip olan Başyazıcı Holding ile yapılan protokol, Sümer Kampüsü’nde Rektörlük Senato Salonunda düzenlenen toplantıda imzalandı.

Protokole göre her iki kurum Ar-Ge alanında ortak projeler geliştirecek. AGÜ öğretim üyeleri, Başyazıcıoğlu Tekstil’in Bamen markasına yönelik danışmanlık hizmeti verecek. Ayrıca lisans öğrencilerinin stajları ile lisansüstü öğrencilerin tezleri de Başyazıcıoğlu Tekstil iş birliği içinde yapılabilecek.

Başyazıcıoğlu Tekstil tarafından talep edilen lisansüstü eğitim ve sertifika eğitim çalışmaları yapılacak ve gerek ulusal gerekse uluslararası projelerinde üniversitenin dijital yayın aboneliklerinden faydalanması sağlanacak.

Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, iki kurum arasında bilimsel ve teknolojiye yönelik ortak projeler gerçekleştirileceğini söyledi.

Bu iş birliğinin sadece Ar-Ge ile de sınırlı kalmayacağını belirten Prof. Dr. Sabuncuoğlu, somut çıktılar üretileceğini kaydetti.

Başyazıcıoğlu Tekstil Genel Müdürü Murat Başyazıcıoğlu da konuşmasında Ar-Ge merkezi kurmakta olduklarını ve proje yapma kültürünü oluşturmayı hedeflediklerini, bu işbirliği ile de proje yapma kültürünü sağlamlaştırmak istediklerini söyledi.

Toplantıda daha sonra Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ve Başyazıcıoğlu Tekstil Genel Müdürü Murat Başyazıcıoğlu tarafından protokol imzalandı.

Toplantıya Abdullah Gül Üniversitesi’nden Dekanlar, Bölüm Başkanları, Öğretim Üyeleri ile Başyazıcıoğlu Tekstil Genel Müdürü ve yöneticileri katıldı.

Gıda, Turizm, Perakende, Tekstil ve İnşaat alanlarında faaliyet gösteren Başyazıcı Holding’in hızla büyüyen tekstil markası Bamen, ham ve boyalı iplik üretiminde hem yurt içinde hem de yurt dışında prestijli imajıyla dikkat çekiyor.