2015-05-23 19:59:00

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Sümer Kampüsü’ndeki Hakime - Ahmet Kamil Erciyas Öğrenci Köyü’nün resmi açılışını yaptı.

Gül, açılış öncesi Sümer Kampüsü’nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Özhaseki, Abdullah Gül Üniversitesi’ni Destekleme Vakfı (AGÜV) üyeleri ve diğer yetkililerle, Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu’nu ziyaret etti.

Daha sonra senato salonunda AGÜV üyeleri ve AGÜ akademisyenleri ile bir araya gelen Gül, Rektör Sabuncuoğlu’ndan üniversitede yaşanan gelişmeler ve yapılan çalışmalar hakkında brifing aldı.

Toplantının ardından Gül ve beraberindeki heyet, rektörlük binası sergi salonunda AGÜ Fotoğrafçılık Kursu hocası Hüseyin Taşkın’ın "Kırsal Düşler" adlı sergisini gezdi.

Ardından Gül ve beraberindeki heyet restorasyonu, çevre düzenlemesi tamamlanan, AGÜV üyesi Ahmet Kamil Erciyas ve eşi Hakime hanımın katkılarıyla yaptırılan Öğrenci Köyü'nün açılış törenine katıldı.

Açılış töreninde konuşan Gül, siyaset ve devlet hayatında her zaman en iyi yatırımın eğitime yapılan olduğunu belirterek, eğitimle her zaman yakından ilgilendiğini söyledi.

Eğitim yatırımları konusunda Kayseri'nin çok ayrı bir özellik taşıdığını ifade eden Gül, "Kayseri, 4 üniversitesi olan Anadolu şehrimizdir. Bütün bunlar sadece şehrimize değil Türkiye'ye hizmet edecek, Türk çocuklarını en iyi şekilde hayata hazırlayacak eğitim yuvalarıdır’’ dedi.

Gül konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘’Müteşebbisler, iş adamları gönüllü olarak sadece AGÜ'ye değil diğer üniversitelere ve diğer hayır işlerine de destek veriyorlar. Vakfa verilen destek, benim için her zaman çok büyük bir şükran vesilesi olmuştur. Bu öğrenci köyü de hem Kayseri'ye hem üniversiteye kazandırıldı. Bunu kazandıran Ahmet Kamil Erciyas Bey ve Hakime hanımefendiyi her zaman çok taktir ediyorum.’’

Gül, dünyanın en iyi üniversitelerinin yurtlarının bile bu kadar konforlu ve modern olmadığını ifade ederek ‘’Öğrencilerimiz de çok çalışarak, başarılı olarak, bunun karşılığını vereceklerdir’’ dedi.

Törende konuşan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Özhaseki de kendi öğrencilik yıllarında çok zor şartlarda kaldıklarını belirterek, ‘’Sunulan imkanları gördükçe insanın tekrar öğrenci olası geliyor. Şimdi bu güzel mekanları gördükçe hayırseverlerimizle gurur duyuyoruz’’ dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de konuşmasında Kayseri’nin en temel gücünün Hayırseverler olduğuna dikkati çekerek, ‘’Hayırseverlerimiz AGÜ kurulduktan sonrada yardımlarına devam etti.AGÜV kurularak öğrencilere büyük imkanlar sağlandı. Başlangıçta harabe olan bu yerin restorasyonu ve teşrifi yapıldı. Orijinali de korunarak 5 yıldızlı otel konforunda öğrencilerimize hizmet verecek’’ diye konuştu.

Rektör Sabuncuoğlu ise Türkiye’de örneği olmayan modern ve çağdaş bir Öğrenci Köyü’nü hizmete açtıklarını söyledi.

Prof. Dr. Sabuncuoğlu, “Başta Vakfımızın desteği olmak üzere, Kayserili hayırseverlerimizden, Ahmet Kamil Erciyas ve değerli eşi Hakime hanımın katkılarıyla yaptırılan, Öğrenci Köyümüz hizmete açılmıştır.

Huzurunuzda, 16 binadan oluşan toplam 264 öğrencimizin barınmasını sağlayacak Öğrenci Köyümüze katkıda bulunan kıymetli hayırseverlerimize duyarlı davranışlarından ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

AGÜV Başkanı Mustafa Çıkrıkçıoğlu da 36 bin metrekarelik aşlanın eskiden harabe olduğunu belirterek, şunları söyledi:

‘’Bu güzel eser çok kötü durumdaydı. Üniversitemize geçtikten sonra Öğrenci Köyü olarak yapılması kararlaştırıldı. Bu kadar modern bir öğrenci köyü sanırım ilklerdendir. Burada kalan öğrencilerimiz çok şanslı. Ülkemize çok fayda sağlayacak insanlar bu mekanlarda yetişecek.’’

Daha sonra Gül ve diğer diğer yetkililer, Hakime - Ahmet Kamil Erciyas Öğrenci Köyü’nün açılışını kurdele keserek birlikte yaptı.

Açılış töreninin ardından Gül ve beraberindekiler öğrenci evlerini ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.

Gül, AGÜ Sümer Kampüsü içerisinde yapımı devam eden Cumhurbaşkanlığı Müzesi’nde de incelemelerde bulundu.

Foto galeri için tıklayınız...