2023-01-20 12:02:00

Kayseri Valiliği tarafından muhtarlara yönelik “İnsan Hakları Eğitim ve Bilinçlendirme” paneli düzenlendi. Panele Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Yönetim Bilimleri Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Harika Süklün konuşmacı olarak katıldı.

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Tiyatro Salonunda düzenlenen panele, AGÜ’den Doç. Dr. Süklün’ün yanısıra aynı zamanda İnsan Hakları Alt Komisyonu İnsan Hakları Eğitimi ve İnsan Hakları Bilincini Geliştirme Komisyonu üyeleri olan Anadolu Muhtarlar ve Mahalli İdareler Derneği Başkanı Ali Burul ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Avukatı Fatma Özbey panelist olarak katıldı.

Panelde, konuşmacılar İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin tarihi süreçleri ile günümüze kadar süregelen evreler örneklerle anlatarak muhtarların insan hakları konusunda karşılaşabileceği sorunlara değindi.

İnsan hakları ve demokrasi kültüründen ayrılmama konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen panele, Melikgazi, Kocasinan, Talas, Hacılar ve İncesu’da görev yapan çok sayıda muhtar dinleyici olarak katıldı.

Panel, konuşmacıların muhtarlardan gelen soruları yanıtlamasıyla sona erdi.