2022-12-07 10:45:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) tarafından “Erciyes Senin, Dağ’ı Keşfet” konulu konferans düzenlendi. Konferansı Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı verdi.

Sümer Kampüsü Büyük Ambar Binası Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansta Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, Erciyes Dağı’nın kış turizmindeki önemiyle ilgili sunum yaptı.

Sunumunda Erciyes Dağı ile ilgili bilgiler veren Dr. Cıngı, Erciyes’teki kayak merkezinin teleferik, yürüyen bant gibi 18 mekanik tesisin saatte 27 bin kişiyi taşıyabilecek halatlı taşıma sistemleri ve 112 kilometre uzunluğunda piste sahip olduğunu söyledi.

Erciyes A.Ş tarafından suni kar üretimi yapabilen modern tesislerde 2200 ve 3400 metrede kayak yapma imkanı sunulduğunu ifade eden Dr. Cıngı, Kayseri’de 70 bin civarında üniversite öğrencisi olduğunu hatırlatarak, bu öğrencilerden de yaklaşık 30 – 40 bininin kayak yapmasını öngördüklerini dile getirdi. Dr. Cıngı, öğrencilerin sosyal şartlar, ders yoğunluğu ve benzeri nedenlerle kayak yapmaya imkan bulamadıklarını da sözlerine ekledi.

Dr. Cıngı konferansın sonunda katılımcıların sorularını da yanıtladı. Konferansa AGÜ’den akedemik ve idari personelle öğrenciler katıldı.