2022-12-05 11:45:00

Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılından bu yana farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanmakta olan Dünya Engelliler Günü Abdullah Gül Üniversitesi’nde de (AGÜ) düzenlenen programla kutlandı.

AGÜ ve Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 3 Aralık Dünya Engeliler Günü Kutlama programı Sümer Kampüsü Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Programda Emel Tarman Görme Engelliler İlkokulu, Gevher Nesibe Özel Eğitim Uygulama Okulu, Şehit Yiğitcan Çiga Özel Eğitim Uygulama Okulu, Hacı Mustafa Postaağası Özel Eğitim Meslek Okulu ile Kocasinan Özel Eğitim Meslek Lisesi’nden öğrenciler ve öğretmenler canlı müzik ve ritim eşliğinde halk oyunları sundu.

Özel eğitim öğrencileri tarafından şiirlerin okunduğu, yöresel türkülerin seslendirildiği kutlama programında görme engelli öğrencilerden oluşan ritim grubunun darbukalarla gerçekleştirdiği performans büyük ilgi gördü.

Programın açılışında konuşan Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, bu tür programların temel amacının bu çocukların topluma uyum süreçlerini en iyi şekilde gerçekleştirmek ve onların özellikleriyle ilgili farkındalık oluşturmak olduğunu ifade etti.

Kutlama programına Rektör Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, Kocasinan Kaymakamı İlhan Abay’ın yanısıra, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Alan, İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ekrem Sabuncu, Türk Eğitim-Sen 1 No’lu Sendika Başkanı Muharrem Çolak, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda davetli katıldı.