2022-11-11 20:00:00

Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ) çeşitli özgür içerikli projeleri bünyesinde barındıran bir organizasyon olan Wikimedia (WMTR) Türkiye tarafından seminer düzenlendi.

Sümer Kampüsü, Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen AGÜ Öğrenme ve Öğretme Birimi (CeLT) ve Ortak Dersler Bölümünün birlikte organize ettiği semineri Wikimedia Türkiye Kurucu Üyeleri Başak Tosun ve Zafer Batık verdi.

Tosun ve Batık "Vikipedi'de Bilgi Gönüllüleri: İnternette Bilgi Tüketmenin Ötesi" konulu seminerde yaptıkları sunumlarla Vikipedi kanallarının pasif bir tüketicisi olmak yerine aktif bir üreticisi olabilmenin yöntemleri anlattı.

Seminerde soruları da cevaplayan Tosun ve Batık aynı zamanda Vikipedi’nin eğitimde nasıl verimli bir araç olarak kullanılabileceği ile ilgili bilgiler verdi.

Ayrıca veri girişine ve Wikipedi platformunun kullanımına dair atölye çalışması yapıldı. 

Seminere AGÜ’den akademisyenler ve öğrencilerin yanısıra AGÜ Kütüphanesi, Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Kütüphanesi ve Kayseri 75. Yıl İl Halk Kütüphanesi’nden yetkililer katıldı.