2022-10-20 15:30:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ev sahipliğinde Kayseri İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından yabancı uyruklu öğrencilere kamu hizmetlerinden faydalanmalarını sağlamak amacıyla uluslararası öğrenci buluşması programı düzenlendi.

Sümer Kampüsü Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve AGÜ Uluslararası Ofis ile Erasmus Ofisi ortaklığında düzenlen programda, İl Göç İdaresi Göç Uzmanı Sinan Iğdır tarafından yabancı öğrencilere kamu hizmetlerinden nasıl faydalanacakları konusunda bilgiler verildi.

Yabancı öğrencilerin ülkemizde toplumla olan karşılıklı uyumlarını kolaylaştırmak amacıyla düzenlen programda yabancı öğrencilere ülkemizde sosyal hayatın tüm alanlarında üçüncü kişilerin aracılığı olmadan bağımsız hareket edebilmelerini kolaylaştıracak bilgiler paylaşıldı.

Programda Göç Uzmanı Sinan Iğdır yabancı öğrencilerin sorularını da yanıtladı.