2022-05-26 11:20:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı tarafından “Gençlik ve Sosyal Medya - Ne Kadar Gerçek Ne Kadar Sanal” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Söyleşiye, Kayseri Şehir Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Tuğba Kara konuşmacı olarak katıldı.

Uzm. Dr. Kara, söyleşide sanal dünyanın hızla yaygınlaştığına, gençlerin ve erişkinlerin sanal ortamda geçirdiği sürelerin uzadığına ve pandemiyle beraber bu durumun daha da arttığına değindi.

Psikiyatri kliniğine başvuran danışanlarda oyun bağımlılığı ile ilgili ciddi bir artış olduğunu söyleyen Dr. Kara bu konuda “Bahar Evleri” olarak adlandırılan özel rehabilitasyon merkezlerinin kurulduğunu ifade etti. Dr. Kara, bu merkezlerde gençlerin dış ortamdan izole edilerek normal yaşama geçiş ve zorluklarla mücadele gibi beceriler kazandığını söyleyip, Kayseri’de bulunan merkezin de ilerleyen dönemde faaliyete geçeceğini dile getirdi.

Akademik ve idari personel ile öğrencilerin katıldığı söyleşinin sonunda Kara, soruları yanıtladı.

AGÜ Rektör Yardımcısı ve Bağımlılıkla Mücadele Komisyon Başkanı Prof. Dr. Bülent Yılmaz da söyleşinin ardından Dr. Kara’ya plaket verdi.