2016-03-10 16:59:00

Girişimci ve Vergi Rekortmeni Pınar Kaftancıoğlu, Abdullah Gül Ünversitesi’nde (AGÜ) öğrencilerle “Farklı Bir Girişimcilik: Basit Düşünüp Ses Getirmek” konulu söyleşi yaptı.
Söyleşi, Öğrenci Dekanlığının, PDA (Personal Development Activities) dersi kapsamında düzenlendi.

Derse konuşmacı olarak davet edilen, “İpek Hanımın Çiftliği” adlı çiftliğin sahibi, ayrıca 2013’de vergi rekortmeni olan girişimci Pınar Kaftancıoğlu, öğrencilerle iş yaşamından deneyimlerini paylaştı.

Kendi kurduğu İpek Hanımın Çiftliği’nin kuruluş öyküsünü anlatan Kaftancıoğlu, kızı İpek’in sağlıklı ve doğal ürünlerle beslenmesini sağlamak amacıyla Aydın’ın Nazilli ilçesinde İpek Hanım Çiftliği’ni kurduklarını, çiftliğin yakınları tarafından ilgi görmesiyle kısa sürede büyüyerek çevre halkına da istihdam sağladığını ifade etti.

Kaftancıoğlu öğrencilere, basit bir düşünce ile yola çıkarak ticarete dönüştürdüğü İpek Hanım Çiftliğinin kurulma aşmalarını anlatırken, iş hayatında dürüstlüğün ve güven üzerine kurulu bir iş yapmanın mutlaka değer bulduğunu ve başarı getirdiğine işaret etti. Kaftancıoğlu ayrıca, sağlıklı ve doğal beslenmenin yolları hakkında öğrencileri bilgilendirdi,  piyasadaki sağlığa zararlı ürünler hakkında da uyarılarda bulundu.