2022-05-17 10:20:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mimarlık Bölümü tarafından uygulamalı çatı teknolojileri semineri gerçekleştirildi.

Seminer Büyük Ambar Binası Konferans Salonunda yapıldı. Semineri 1927 yılında Eskişehir’de kurulan Türkiye’nin ilk kiremit fabrikalarından Kılıçoğlu’nun çatı teknolojileri markası olan Megaron’dan Ürün Uzmanı İnşaat Yüksek Mühendisi Mert Bıçakçı verdi.

Bıçakçı, çatı teknolojileri üzerine verdiği seminerin ardından öğrencilere kil ve beton esaslı çatı kaplama malzemeleri ile uygulama yaptırdı.

Seminer, Mimarlık Bölümü’nün “ARCH 122 Materials & Behaviors” dersi kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Buket Metin’in yürütücülüğünde, Öğr. Gör. Bahar Elagöz Timur, Araş. Gör. M. Melih Utkan ve Araş. Gör. Nurefşan Batmaz’dan oluşan bir ekibin katkılarıyla gerçekleştirildi.

Seminerin uygulamasında üretilen çatı sistemi örneği, AGÜ Sümer Kampüsü Büyük Ambar Binası B03’te sergileniyor.