2021-11-03 20:25:00

Dünya genelindeki gençliğin istihdam sorunu ve çözüm önerilerini ele alan Uluslararası Gençlik İstihdamında Zorluklar Sempozyumu’nun (ISYEC) 4’üncüsü İstanbul’da gerçekleştirildi. Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz da sempozyuma davetli konuşmacı olarak katıldı.

Daha önce 3 kez AGÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilen sempozyum bu kez SALTO-Youth Euromed Kaynak Merkezi ve Türkiye Ulusal Ajansı ile 16 Erasmus+ ulusal ajansının üyesi olduğu Youth@Work oluşumunun ortaklığıyla İstanbul’da yapıldı.

Sempozyuma davetli konuşmacı olarak katılan Rektör Prof. Dr. Cengiz Yılmaz konuşmasında sempozyumun genç işsizliğiyle başa çıkabilmek için yaratıcı, proaktif, pratik çözümler ve fikirler geliştirmek adına umut verici projelerden biri olduğunu söyledi.

Sempozyuma, politika yapıcıları, akademik araştırmacılar, işverenler, teknoloji transfer ofisleri ve gençlik çalışanlarının da aralarında olduğu 150 kişi katıldı.

Sempozyumda açılış konuşmalarının ardından yaygın eğitimin gücü, genç girişimciler için Avrupa fırsatları, sektörler arası iyi uygulama örnekleri ve atölye çalışmaları gibi çeşitli oturum, panel ve atölyeler gerçekleştirildi.