2021-07-07 14:30:00

Abdullah Gül Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AGÜ Akademi) tarafından online olarak “Sürdürülebilir Yaşam ve Şehir: Erişilebilirlik ve Mobilite” eğitimi düzenlendi. Ücretsiz olan eğitimin moderatörlüğünü ise Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Asım Ayten yaptı.

Eğitime konuşmacı olarak Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Prof. Dr. Erkan Polat, İstanbul Gedik Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Özlem Belir, Ulaşım Plancısı ve Mimar Erhan Öncü katıldı.

Konuşmacılardan, Prof. Dr. Erkan Polat “Kentsel Erişilebilirlik ve Sürdürülebilirlik Hareketlilik”, Dr. Öğretim Üyesi Özlem Belir, “Herkes için tasarım yolu ile erişilebilirlik ve örnekleri” ve Erhan Öncü de “Kentiçi Ulaşım ve Planlama ve Uygulaması” konulu sunum yaptı.

Sunumlarda makro ölçekte kentsel ulaşım planlaması, sürdürülebilir hareketlilik planları, mimari ve kentsel tasarım ölçeğinde yapılan uygulamalar, kapsayıcı tasarım ilkeleri gibi konulara değinildi.