2021-01-12 17:40:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, İSTEM Eğitim Kurumları öğretmenlerine Eğitimde Dijital Dönüşüm konulu konferans verdi.

Online düzenlenen konferansa İSTEM Eğitim Kurumları’ndan çeşitli branşlarda yaklaşık 170 öğretmen katıldı.

Konferansında Covid-19 pandemisi nedeniyle yaygınlaşan online eğitime değinen Rektör Sabuncuoğlu, uzaktan eğitimin, eğitimde bir dönüşüm ve gelişim sürecini zorunlu kıldığını söyledi.

Eğitimciler ve öğrencilerin online eğitim sürecinde motivasyon konusunda zorluklar yaşadığını ifade eden Rektör Sabuncuoğlu, “Dünyada ve ülkemizde dijital eğitim, hayatımıza çok hızlı bir şekilde girdi, bu süreçten kaçmak mümkün değil, ne kadar çabuk adapte olursak o kadar başarılı oluruz, dijital eğitim hayatımızın bir parçası olmaya devam edecektir” dedi.

Sabuncuoğlu, online eğitim öğretim sürecinde derslerin tasarımı, öğretim yöntemleri, öğretmenlerin sahip olması gereken beceriler ile eğitimcilerin, yöneticilerin, kurumların sorumlulukları ve anlayışları konularında önemli bilgiler verdi.

Konferans Rektör Sabuncuoğlu’nun öğretmenlerden gelen soruları yanıtlamasıyla sona erdi.