2016-01-27 10:22:00

Abdullah Gül Üniversitesi Harvard, Stanford, Yale gibi saygın üniversiteler tarafından kabul gören SAT (Scholastic Aptitude Test) sınavının yapıldığı merkezler arasına kabul edildi.

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), Amerikan üniversitelerinde lisans eğitimi almak isteyen tüm öğrencilerin ve Türkiye üniversitelerinde öğrenim görmek isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin girdiği, sonuçlarının da bu üniversitelere başvururken kullandıkları bir sınav olan SAT (Scholastic Aptitude Test) sınavının yapıldığı merkezler arasına kabul edildi.

AGÜ, üniversitenin uluslararasılaşma  stratejisini ve üniversiteye yabancı öğrencilerin kazandırılmasını planlayan Uluslararası Ofis ile üniversitenin var olan bilgi ve tecrübe birikimini toplumun tüm kesimlerine ulaştırmak ve artı değer üretmek için faaliyet gösteren AGÜ Akademi’nin girişimleri ile Türkiye’de sınavın yapıldığı 10 merkez arasında yerini aldı.

Abdullah Gül Üniversitesi’nde, ilk SAT sınavı ise geçtiğimiz hafta sonunda yapıldı. Daha sonra ki SAT sınavları da 7 Mayıs ve 4 Haziran tarihinde yapılacak.