2017-10-03 13:52:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Engelsiz Yaşam Birimi Koordinatörlüğü tarafından, Engelsiz Yaşam için Mimarlık/Erişilebilir Kampüs Çalıştayı düzenlendi.

Çalıştay, Sümer Kampüsü’nde Büyükambar Seminer Salonu ve Mimarlık Stüdyosunda gerçekleştirildi.

Çalıştaya  AGÜ Mimarlık, İnşaat ve Makine Mühendisliği bölümü öğrencileri, Erciyes Üniversitesi Mimarlık Bölümü ile Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Engelliler Birimi, Altı Nokta Görme Engelliler Derneği, İşitme Engelliler Derneği ile Anadolu Sakatlar Derneği yönetim kurulu üyeleri  ile çalıştay yürütücüleri AGÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Asım Mustafa Ayten, Gedik Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Belir, AGÜ Araştırma Görevlisi Özlem Kevseroğlu, SAA Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Ofisi Kurucusu, Kentsel Tasarım Uzmanı Süveyda Bayraktar Atagür katıldı.

Çalıştayda engelsiz yaşam için mimarlık ve erişilebilir kampüs konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Teorik ve pratik bir biçimde bilgi ve becerilerin paylaşıldığı çalıştayda, iş birlikleri yolları tartışıldı. Öğretim üyeleri ile öğretim elemanlarının yürütücülükleri eşliğinde toplam üç grup halinde gerçekleşen çalıştayda, çeşitli fikirler üretilip bu fikirler üzerine sunumlar yapıldı.

Kampüsün erişilebilirlik ekseninde karşılaştığı sorunların da ele alındığı çalıştay iki gün sürdü.