2015-06-28 22:32:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, “Üniversitelerin üç temel misyonu var, eğitim, araştırma ve toplumsal etki. Biz üçüncü misyonu öne çıkaran bir üniversiteyiz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Sabuncuoğlu, Habertürk TV’de yayınlanan, "Yolun Başındayken" adlı eğitim programında,  3. nesil üniversite kavramını anlattı.

Görkem İldaş’ın hazırlayıp sunduğu eğitim programına konuk olan Rektör Sabuncuoğlu, üniversitelerin eğitim, araştırma ve toplumsal etki olmak üzere üç temel misyonu olduğunu vurguladı.

Rektör Sabuncuoğlu,  AGÜ’nün üçüncü misyonu öne çıkaran bir üniversite olduğunu kaydetti.

AGÜ’nün, eğitimi de araştırmayı da toplumla bütünleştiren bir üniversite olduğunu belirten Prof. Dr. Sabuncuoğlu,  ürettikleri bilgiyi toplumsal değere, ekonomik değere, sosyal bir  dönüştürmek isteyen bir üniversite olduklarını, üçüncü nesil üniversitenin, aynı zamanda araştırma ile eğitimi de entegre eden üniversite anlamına geldiğini ifade etti.

Çoğu kez birbirlerinden kopuk olan bu iki fonksiyonun aslında, yeni nesil üniversite kavramında belirli bir sistematik içerisinde  entegre edildiğine dikkati çeken Sabuncuoğlu, şöyle devam etti:

“Üçüncü nesil üniversite demek, toplumun temel sorunları üzerine, küresel meseleler üzerine vakit ayıran, bunları çözmeye çalışan üniversite demek. Bu enerji olabilir, sürdürülebilirlik olabilir, işsizlik olabilir, demokrasi olabilir. Bu tür konularda çalışıyoruz.”