2021-10-25 12:00:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mimarlık Bölümü tarafından Architectural Design 3 (ARCH301) dersi kapsamında 3. sınıf öğrencilerinin katılımıyla Nevşehir’e bağlı Göreme'ye ve Avanos ilçesine teknik gezi gerçekleştirildi.

Dersin yürütücüleri Dr. Öğr. Üyesi Ömer Devrim Aksoyak, Öğr. Gör. Ayşegül Kıdık ve Arş. Gör. Özlem Kevseroğlu refakatinde yapılan teknik gezide Göreme’de bulunan mimari proje tasarım alanı gezilip, analizler ve gözlemler yapıldı.

Yörenin çağdaş mimarlık örnekleri olan Kapadokya Bölge Müzesi, Little Prince Academy ve butik otel projelerinin de yerinde incelendiği gezide Kapadokya’ya özgü seramik atölyesi deneyimlenip, öğrencilerin gözünden Göreme'nin eskizleri çizilerek proje alanı keşfedildi.