2021-10-19 15:20:00

Abdullah Gül Üniversitesi'nde (AGÜ), GLB 301 Sürdürülebilirlik dersi kapsamında "GLB 301 Sustainability Course Online Panel: Our Common Responsibilities for a Sustainable World" adlı online panel gerçekleştirildi.

Her biri alanında uzman olan üç konuk konuşmacının da yer aldığı panel tüm üniversite çalışanları ve öğrencilerinin katılımına açık olarak düzenlendi.

Online panelde, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nden (UNHCR) Damla Büyüktaşkın, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Çevre Mühendisliği Bölümü'nden Dr. Öğretim Üyesi Hale Demirtepe, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi'nden Ezgi Gedik Güneş ile AGÜ Sosyoloji Bölümü'nden Dr. Öğretim Üyesi Özgür Balkılıç'ın moderatörlüğünde sürdürülebilirlik kavramı üzerine konuşmalar yapıldı.

Panelde sürdürülebilirlik kavramı, çevre, göç yönetimi, sürdürülebilirlik ilkesi bağlamında uluslararası organizasyonlar ve fonksiyonları, yerel yönetimler gibi konular üzerinden ele alınıp, değerlendirildi.

Panel, panelistlerin katılımcılardan gelen soruları yanıtlamasıyla sona erdi.