2021-10-11 17:41:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) 2020 ve 2021 girişli öğrencilere yönelik oryantasyon programı düzenledi. Covid-19 pandemisi nedeniyle geçtiğimiz yıl online olarak gerçekleştirilen oryantasyon bu yıl üniversitelerin yüz yüze eğitime dönmesiyle birlikte Sümer Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Ayrıca oryantasyon kapsamında düzenlenen Club Fest’te (Kulüp Festivali) de öğrencilere kulüpler ve yaptıkları etkinlikler tanıtıldı.

Oryantasyon, AGÜ’ye bu yıl yerleşen yerli ve yabancı öğrencilerin, üniversiteyle ve çevreyle uyum sağlamalarını kolaylaştırmak, üniversitenin yapısını ve olanaklarını tanımalarına yardımcı olmak amacıyla organize edildi.

Üniversitenin misyonu, vizyonu, sağladığı olanaklar hakkında yeni öğrencilere bilgilerin verildiği oryantasyonda AGÜ’nün Öğrenci Dekanlığı, Öğrenci İşleri, Gençlik Fabrikası, Kariyer Merkezi, Uluslararası Ofis, Kütüphane, BESYO, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı gibi birimler tanıtıldı, oyunlara ve dj performansı gibi etkinliklere yer verildi.

Oryantasyon programı kapsamında gerçekleştirilen Club Fest’te (Kulüp Festivali) de AGÜ’deki öğrenci kulüpleri ve toplulukları stantlar açarak hem kulüp faaliyetlerini tanıttı hem de yeni üyeler aldı.

Rektör Prof. Dr. Cengiz Yılmaz da oryantasyon programında yaptığı konuşmada özellikle yeni yerleşen öğrencilere üniversitenin gelecekteki hedefleri, misyonu ve vizyonu hakkında bilgiler verdi. Rektör Yılmaz daha sonra kulüp stantlarını gezdi ve yaptıkları çalışmalar hakkında öğrencilerle konuştu.

Club Fest’de AGÜ’lü öğrenciler solo ve grup performansları ile dinleyicilere keyifli anlar yaşattı. Program son olarak sahneye çıkan Dj Efe Aysal’ın performansıyla sona erdi.