2021-10-07 12:10:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), Uluslararası Ofis tarafından bu yıl gelen yabancı öğrencilere yönelik oryantasyon programı gerçekleştirildi.

Uluslararası Ofis, 2020 Kasım ile 2021 Ağustos ayları arasında dünyanın 89 ülkesinden yaklaşık 4 bin 500 başvuru alırken bu başvurulardan en iyi notlara sahip 20 ülkeden 50 uluslararası öğrenci kabul aldı.

Kabul alan yabancı öğrencilerin hem okula hem de Kayseri çevresine alışma süreçlerinde destek olmak amacıyla Uluslararası Ofis ekibi tarafından korona sürecinde üç haftalık bir oryantasyon programı gerçekleştirildi.

Oryantasyon süreci boyunca Uluslararası Ofis ekibi tarafından, kayıt süreci, ikamet ve sağlık sigortası işlemleri gibi konularda yeni öğrencilere destek verildi. Ayrıca çevrimiçi ortamda Kariyer Ofisi, Öğrenci Dekanlığı, Sağlık, Kültür ve Spor, Kütüphane, Bilgi İşlem gibi birimlerin yeni öğrencilere kendilerini tanıttıkları bir toplantı gerçekleştirildi. Yabancı öğrencilerin Kayseri çevresini ve olanaklarını daha iyi tanıması amacıyla Erciyes Dağı’na eğlenceli bir gezi de düzenlendi.

Tüm bu süreç boyunca, AGÜ’ye daha önceki yıllarda kayıt yaptırmış olan uluslararası öğrencilerden oluşan Gönüllüler Ekibi de programa eşlik ederek destek oldu.

Bütün bunların yanında, Uluslararası Ofis’in her sene gerçekleştirdiği “letter to my graduate-self” etkinliğini de yapıldı. Öğrencilerden mezun olduklarında okumaları için kendilerine mektup yazmaları istenip, bütün öğrencilerin katıldığı keyifli bir etkinlik gerçekleştirildi.