2021-09-30 12:20:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), Makine Mühendisliği öğrencileri Muammer Kılçık, Derya Değirmenci, Bahri Erkam Yaylamaz ve Merve Irmak, takım halinde katıldıkları TEKNOFEST’te düzenlenen yarışmada 1’incilik ödülü aldı. Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Süleyman Poyraz da bireysel katıldığı yarışmada 2’nci oldu.

İstanbul’da Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen 2021 Teknofest’te katılan AGÜ öğrencileri, iki ayrı yarışmada dereceye girerek ödül kazandı.

Makine Mühendisliği öğrencileri Muammer Kılçık, Derya Değirmenci, Bahri Erkam Yaylamaz ve Merve Irmak’tan oluşan VEGA takımı, TUSAŞ’ın yürütücüsü olduğu Helikopter Tasarım Yarışması’nda birinci olarak önemli bir başarıya imza attı.

“YOUCOP 112” adını verdikleri helikopter tasarımı ile yarışmaya katılan öğrenciler, yarışmada 1’inci oldu.

Öğrencilerin projesi olan helikopter, sessiz uçuş için optimize edilmiş kanatları, düşük gürültü için tasarlanmış kuyruk kısmı, karbon salınımını düşüren çevre dostu sistemleri, bakım maliyeti ve süresini azaltan özel tasarımıyla dikkat çekerek yarışmanın kazananı oldu. Öğrenciler takım halinde elde ettiği 1’inciliğin yanısıra madalya ve 30 bin TL para ödülünün de sahibi oldu.

Ayrıca Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Süleyman Poyraz da Bilişim Vadisi’nin yürütücüsü olduğu Pardus 21 Hata Bulma ve Öneri Yarışması’nda 2’nciliği elde etti.

Poyraz, Pardus GNU/Linux’un son sürümü olan Pardus 21’deki hataları tespit eden ve çözüm önerileri ile milli işletim sisteminin gelişimine katkı amaçlayan yarışmada madalya ve 7 bin TL para ödülünün sahibi oldu.

Rektör Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, TEKNOFEST’ten derece ve ödüllerle dönen öğrencileri kutlayarak, başarılarının devamını diledi.