2021-09-21 13:00:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Öğrenci Gelişim Merkezi Uzman Klinik Psikologu Özge Tok, ülkemizde yaşanan afetler sonrasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme Derneği (EMDR) Travma İyileştirme Grubu gönüllülerinden oluşan psikososyal destek ekibiyle birlikte saha çalışmalarına katıldı.

Uzman Klinik Psikolog Tok’un da aralarında bulunduğu psikososyal destek ekibi, Manavgat bölgesinde yaşayan afetzedelere ev ziyaretlerinde bulundu.

Ekip, afet sonrası yaşadıkları zorluklar nedeniyle travmatize olan bireylerin normal yaşantılarına geçiş sürecini hızlandırmak ve iyileşme becerilerini artırmak amacıyla köy halkına psikolojik destek hizmeti verdi.

Yangından ve selden etkilenen vatandaşlar, 0541 460 53 90 numaralı WhatsApp hattına mesaj atarak, EMDR Travma İyileştirme Grubu gönüllü uzmanlarından hem sahada hem de online olarak psikolojik destek hizmeti alabilirler.