2021-05-08 03:15:00

Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ), “Mülteci meselesi ve Suriyeli mültecilerin Türkiye’deki durumu " konulu online konferans düzenlendi.

Konferans, Türk- Alman Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Erdoğan tarafından verildi.

Prof. Dr. Erdoğan konferansı, AGÜ öğrencilerin Birleşmiş Milletlerin 17 maddede ele aldığı küresel sorunlara çözümler arayan Global derslerden biri olan Global 202 Immigration & Population dersinde verdi. 

Ülkemize göç eden mültecilerin durumu farklı açılardan ele alan Prof. Dr. Erdoğan,  2011 yılından itibaren Suriye'de ortaya çıkan iç savaş nedeniyle ülkemize göç etmek zorunda kalan Suriyeli göçmenlerin sosyal-kültürel entegrasyonu, ekonomik sorunları, mevzuata göre durumları ve mevcut mekansal yapı örneklerinin kamplardaki yaşam koşulları gibi konularda değerlendirmelerde bulundu.

Konferansa çok sayıda öğrenci ve öğretim üyesi katıldı. Prof. Erdoğan ayrıca yapmakta olduğu alan araştırması bulgularını öğretim üyeleri ve öğrencilerle de paylaşarak, birikimlerinin ve vizyonlarının gelişmesinde katkıda bulundu.