2019-02-04 11:02:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Burak Bal’ın danışmanlığında, Makine Mühendisliği öğrencisi İbrahim Burkay Tuğluca’nın FNSS Savunma Sistemler A.Ş. ile yürütmek üzere TÜBİTAK’a yaptığı “Savunma Sanayindeki Yüksek Mukavemetli Çeliklerin Hidrojen Gevrekliğinin Araştırılması İçin Kontrollü Elektrolitik Deney Düzeneği Tasarımı” isimli proje başvurusu kabul aldı.

Bu sayede, Makine Mühendisliğiöğrencisi İbrahim Burkay Tuğluca, lisans bitirme projesini TUBİTAK 2209-B Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programı kapsamında gerçekleştirecek.

Daha önce de metalürjik malzemelerin hidrojen gevrekliği üzerine Japonya’da ve Türkiye’de yaptığı çalışmaların ardından uluslararası yayınevlerinde iki adet A kalite bilimsel makale yayınlayan öğrenci Tuğluca, bu proje süresince savunma sanayinde kullanılan çeliklerin daha doğru seçimini ve kullanımını sağlamak üzere yurt dışında kullanılmakta olan deney düzeneğini Abdullah Gül Üniversitesi Makine Mühendisliği laboratuvarlarında danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Burak Bal ile birlikte kuracak ve deneylerini gerçekleştirecek.