2019-01-23 13:01:00

Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ) kampa girerek, üniversite sınavına hazırlanan lise öğrencilerine, Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu tarafından seminer verildi.

Seminere, AGÜ’de kamp yapmakta olan, Kayseri’nin başarılı liselerinden Sami Yangın Anadolu Lisesi ile Ahmet Eren Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı.

Rektör Prof. Sabuncuoğlu, seminere katılan yaklaşık 200 öğrenciye üniversite ve meslek seçimi hakkında bilgiler verdi.

Prof. Dr. Sabuncuoğlu, rektörlük konferans salonunda düzenlene seminerde öğrencilere teknolojideki gelişmeleri, 4. Sanayi devrimini, geleceğin mesleklerini eğitim alanındaki değişimi ve gelişmeleri anlattı.

Dünyadaki değişimin, 4. Sanayi devriminin ve bununla birlikte teknolojideki gelişmelerin eğitim ve iş dünyasına da yansıdığını vurgulayan Sabuncuoğlu, dünyadaki en değerli 20 şirketin 14’ünün teknoloji şirketi olduğunu dünyanın artık dijitalleşmekte olduğunu vurguladı.

Özellikle de Tayvan ve Singapur gibi Doğu Asya ülkelerinin, ürettikleri yüksek teknolojiyle yükselişe geçtiklerini ifade eden Sabuncuoğlu, artık akıllı sistemlerin gündemde olduğunu ve akıllı sistemlerin gelişmesiyle birlikte gelecekte birçok mesleğin yok olacağını yerine yeni mesleklerin ortaya çıkacağını dile getirdi.

Eğitimde artık sınırların, duvarların kalktığına dikkati çeken Sabuncuoğlu, artık derslerin sadece sınıfta yapılmadığını sanayide, fabrikada kafeteryada, sınıf dışında her yerde yapıldığını kaydetti.

Eğitimde öğrencinin, hocaların rollerinin de değişmekte olduğunu söyleyen Sabuncuoğlu, öğrencilere bu değişime ayak uydurmalarını ve kariyer planlarını buna göre yapmalarını önerdi.

Rektör Sabuncuoğlu öteyandan AGÜ'de kampa girerek, üniversite sınavına hazırlanan Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi ile 75. Yıl Anadolu Lisesi öğrencilerine de aynı semineri verdi.