2017-12-29 13:01:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Teknoloji ve İnsan Koleji’nde öğrencilerle bir araya gelerek, onlara dünyada yaşanan teknolojik gelişmelerin eğitim ve iş dünyasına etkilerini anlattı.

Rektör Prof. Dr. Sabuncuoğlu, davet üzerine Türkiye'nin ilk özel teknoloji lisesi zinciri olan Tink, Teknoloji ve İnsan Kolejlerinin düzenlediği TinkTalks Söyleşilerine konuşmacı olarak katıldı.

Tink Sancaktepe Kampüsü’nde düzenlenen söyleşide öğrencilerine “Dünya Hızla Değişiyor. Peki, Siz?” konulu sunum yapan Prof. Dr. Sabuncuoğlu, dünyadaki ve Türkiye’deki eğitim sistemlerini, hızla değişen dünyadaki dijital dönüşümü ve teknolojileri anlattı.

Sabuncuoğlu, Dördüncü Sanayi Devrimi’ne (Endüstri 4.0) değinerek, değeri bir milyar doların üzerinde olan startup şirketler anlamına gelen UNICORN şirketler ve teknolojik girişimler hakkında öğrencilere bilgiler verdi.

Geleceğin mesleklerinde gençlerden beklenen özellikleri de dile getiren Sabuncuoğlu, öğrencilerin ilgiyle izlediği sunumun sonunda onların sorularını cevapladı.