2017-07-15 15:30:00

Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda Anma Etkinliği

Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda , 15 Temmuz gecesi, Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma günü etkinliği düzenlendi.

Buradaki etkinlikte,  binlerce kişi, ellerindeki Türk bayraklarıyla terör örgütü FETÖ'yü lanetledi.

Selanın okunmasının ardından demokrasi nöbeti başladı. Vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan stanttan okunan ilahilere eşlik etti.

Etkinliğe, çok sayıda vatandaşın yanısıra Vali Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, 12. Hava Ulaştırma Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ve Kayseri’deki üniversitelerin rektörleri, Kaymakamlar ve Belediye Başkanları da katıldı.

Protokol, Şehit Aileleri ve Gazilerle Biraraya Geldi

Öteyandan, Kayseri protokolü, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında, şehit aileleri ve gaziler biraraya geldi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bahçesinde, şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen yemeğe  Vali Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, 12. Hava Ulaştırma Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve diğer protokol mensupları katıldı.

Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu’nun da katıldığı yemekte, protokol mensupları, şehit aileleri ve gazilerle biraraya gelerek onlarla sohbet etti.

Demokrasi Şehitleri Kayseri OSB'de Anıldı

Ayrıca,  Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünce yaptırılan, 15 Temmuz’da şehit olan 249  kişinin fotoğraflarının yer aldığı 15 Temmuz Şehitler Parkı düzenlenen törenle açıldı.

OSB'de yapılan ve Türk bayraklarıyla donatılan parkın açılışına Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, askeri ve sivil yetkililer ile sanayiciler ile öğrenciler katıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz’a ilişkin konuşması ve okuduğu şiirin tören alanında dinletildi.

Demokrasi şehitleri, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven tarafından ruhlarına okunan dualarla anıldı.