2016-09-19 12:07:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, çeşitli uluslararası ortaklık görüşmeleri yapmak üzere gittiği Fransa’da, ülkenin önde gelen bazı üniversitelerini ve SALTO-Youth Euromed Kaynak Merkezi’ni ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Sabuncuoğlu, Fransa’nın fen ve sosyal bilimler alanlarında önemli ve başarılı üniversitelerinden Paris Diderot, ESPCI ParisTech ve ENS Paris üniversitelerinin yöneticileriyle görüştü.

Prof. Dr. Sabuncuoğlu, Fransa temasları kapsamında Paris Diderot Üniversitesi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Antonie Caze, ENS Paris (Ecole Normale Superieure) Direktörü Prof. Dr. Marc Mezard ve ESPCI Paris Tech (École supérieure de physique et de chimie industrielles de la ville de Paris) Genel Direktörü Prof. Dr. Jean-François Joanny ile biraraya geldi.

Görüşmelerde yükseköğretim alanındaki gelişmeler ve ortak yürütülebilecek projeler hakkında fikir alışverişinde bulunan Rektör Sabuncuoğlu ayrıca SALTO-Youth Euromed Kaynak Merkezi Başkanı ve Fransa Ulusal Ajansı Başkan Yardımcısı Bernard Abrignani ile de biraraya gelip, yürütülmekte olan projelerle ilgili görüştü.