2016-08-30 11:28:00

Abdullah Gül Üniversitesi’nin (AGÜ), topluma hizmet odaklı bir üniversite sistemi tasarlamak için, Kalkınma Bakanlığı’nın da desteğiyle başlattığı proje çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında AGÜ’nün toplumsal etki merkezli yaklaşımı konusunda ortak akıl yaratmak amacıyla Arama Konferansı düzenlendi.

Arama Danışmanlık Şirketi Kurucusu ve Yöneticisi Doç. Dr. Oğuz Babüroğlu moderatörülüğünde gerçekleştirilen konferans İstanbul Kanyon AVM’deki Joint Idea’da, kamu ve özel sektörden üst düzey yöneticiler ve akademisyenlerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Konferansta, AGÜ tarafından Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen Yükseköğretimde Sosyo-Teknik Üniversite Eğitim Modeli Sistem ve Süreç Tasarımı projesi kapsamında topluma hizmet odaklı bir üniversite sistemine duyulan gereksinim ve bu gereksinim doğrultusunda yenilikçi tasarım unsurları görüşüldü.

Beyin fırtınası yöntemiyle başlayan konferans, grup çalışmalarıyla devam ederek AGÜ’nün  toplumsal fayda işlevinin yapılanmasına yönelik modeller üzerinde görüş ve önerilerin ortaya çıkmasına yol açtı.

Eğitim, araştırma ve sosyal etkinin harmanlanması ve etkileşimi konusunun vurgulandığı konferansta kamu ve özel sektörden üst düzey yöneticilerle akademisyenlerden oluşan katılımcılar gruplar halinde sunumlar yaptı.

AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu konferansta yaptığı konuşmasında, üniversite olarak kaliteye ve kalite anlayışına büyük önem verdiklerini ifade etti.

Prof. Dr. Sabuncuoğlu, “Çok değişik, yeni, özgün, bir çok yenilikçi unsuru içerisinde barındıran, sadece Türkiye’ye değil dünyadaki yüksek öğretim sistemine de önemli katkılar sağlayabileceğini düşündüğümüz bir yapılanma içerisindeyiz” dedi.

Arama Konferansı’ndan çıkan sonuçlar rapor haline getirilerek, üniversite tasarım çalışmalarının ileriki adımlarına temel teşkil edecek.

Proje kapsamında açılan web sayfamıza ulaşmak için tıklayınız.