2016-08-12 16:24:00

ÖSYM tarafından açıklanan 2016-ÖSYS sonuçlarına göre, Abdullah Gül Üniversitesi’nin (AGÜ) birçok bölümü, Türkiye’nin en başarılı öğrencileri tarafından tercih edildi.  AGÜ, tüm bölümlerinde devlet üniversiteleri arasında, birçok bölümü ilk 5’te olmak üzere en başarılı ilk 10 üniversite içinde yer aldı.

Taban puan sıralamalarına göre, en başarılı ilk 10 üniversite arasında, bu yıl ilk kez öğrenci alan Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 3’ncü, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Mimarlık Bölümleri 4’ncü, Bilgisayar Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve İşletme Bölümleri 5’inci sırada yer aldı.

İnşaat Mühendisliği Bölümü 6’ncı sırada yer alırken, Endüstri Mühendisliği Bölümü ise 7’nci sıraya yerleşti.

Abdullah Gül Üniversitesi’ne yerleşen öğrencilerin yüzde 88’i karşılıksız burs hakkı elde ederken yüzde 51’i ABD’de dil eğitimi ve ücretsiz yurt imkanından yararlanmaya hak kazandı.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden 35 ilden gelen öğrencilerin yüzde 65.8’i ilk 5 tercihinde AGÜ’ye yer verdi.

Kontenjanların tamamını doldurduklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu,  AGÜ’yü tercih eden öğrencilere teşekkür etti.

Sabuncuoğlu üniversitenin güçlü akademik yapısı, bilimsel çalışma olanakları, iş dünyasındaki etkisi, sosyal, kültürel ortamı ve uluslararası işbirlikleri ile amaçlarının dünya vatandaşı yetiştirmek olduğunu söyledi.