2016-08-12 11:10:00

Bu yıl 100’den fazla ülkeden çok sayıda yabancı öğrenci, lisans eğitimi için  Abdullah Gül Üniversitesi'ne başvuru yaptı.

Abdullah Gül Üniversitesi  2016-2017 güz dönemi uluslararası öğrenci başvuruları sona erdi.

Yapılan başvurulara göre, lisans eğitimini  AGÜ'de yapmak isteyen uluslararası öğrenci sayısında yüzde 30, ülke sayısında da yüzde 25 oranında artış yaşandı. 5 kıtadan, 100’den fazla ülkeden 2000 yabancı öğrenci, lisans eğitimi için  Abdullah Gül Üniversitesi'ne başvuru yaptı.

Yabancı öğrenciler SAT, ACT, International Baccalaureate ve TOEFL gibi uluslarası sınavlardan elde ettikleri puanlarla  AGÜ'ye kabul ediliyor.

Kontenjanlar doğrultusunda yeni eğitim ve öğretim yılında AGÜ'ye 27 uluslararası lisans öğrencisi kabul edilecek. Bu yıl gelecek öğrencilerle birlikte 5 kıta ve 45 ülkeden uluslararası öğrenciler AGÜ''de öğrenim görecek.