2016-08-05 13:56:00

Genç işsizliğine alternatif çözümler geliştirilmesini ve bu alanda Avrupa Birliği ve Türkiye'deki kurumlar arasındaki işbirliğini desteklemeyi amaçlayan "İş'te Gençlik" projesi kapsamında eğitmenler Abdullah Gül Üniversitesi’nde yetiştiriliyor.

Antalya AB Çalışmalarını Destekleme Merkezi Derneği, JOINT Derneği (İtalya) ve Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) işbirliğinde, Türkiye  ve Avrupa Birliği tarafından Sivil Toplum Diyaloğu programı kapsamında ortak finanse edilen “İş’te Gençlik” projesinin girişimcilik eğitmen eğitimi, AGÜ Sümer Kampüsü Konferans Salonunda başladı.

Genç dostu dilde yenilikçi bir girişimcilik eğitim programı ve oyunu geliştirilen proje, bu oyunu Türkiye çapında uygulatabilecek eğitmenler yetiştirmek için Türkiye'nin dört bir yanından sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini bir araya getirdi.

Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu da eğitim çalışmalarını ziyaret ederek, katılan herkese başarılar diledi. Sabuncuoğlu katılımcılara üniversitenin misyonu, vizyonu hakkında bilgiler verdi.

Proje, AB’nin girişimciliğe yönelik araçlarını, kaynaklarını ve girişimcilikle ilgili sağladığı fırsatların yaygınlaştırılmasını gençler için girişimcilik eğitimi iyi uygulamalarının transferine destek verilmesini, yüksekokul ve üniversitelerde girişimcilik eğitimini geliştirmeye yönelik politika ve araçlar geliştirilmesini amaçlıyor. Geliştirilen oyunun proje sonuna kadar 200'den fazla STK ve üniversitelerin desteğiyle bin 500 gence ulaşması hedefleniyor.

7 Ağustos’ta sona erecek eğitim, eylül ve kasım aylarında gerçekleştirilecek olan ulusal ve uluslararası girişimcilik kamplarıyla devam edecek ve "En İyi İş Fikri" yarışmasıyla sona erecek.