2016-07-29 19:00:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ve Kocasinan Belediyesi tarafından, Suriyeli mültecilerin çocuklarının, çevrelerine uyum sağlamalarına yardımcı olmak amacıyla sosyal sorumluluk projesi hayata geçirildi. Projede, Kayseri’de yaşayan çocukların, çevrelerine uyum sağlamalarına katkı sağlamak ve onların eğitim sorunlarına dikkat çekmek amaçlanıyor.

Proje kapsamında ilk olarak yaklaşık 30 Suriyeli çocuk biraraya getirilerek, fotoğraf eğitimi düzenlendi. AGÜ Sümer Kampüsü’nde verilen eğitimde çocuklar hem fotoğraf çekti hem de üniversite öğrencileri ile tanışarak sosyal bir çevre edindi.

Eğitimlerin sonunda çocukların çektiği fotoğraflardan oluşan, “Suriyeli Çocukların Gözünden Kayseri” adlı  bir de sergi açıldı.

Serginin açılışını Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ile Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Proje Koordinatörü Doç. Dr. Niğmet Uzal, proje yürütücülerinden Yrd. Doç. Dr. Hatice Sinem Şaş ve öğretim üyeleri ile birlikte yaptı.

Rektör Sabuncuoğlu, açılışta yaptığı konuşmasında üniversite olarak böyle bir projenin içinde yer almaktan onur ve mutluluk duyduklarını ifade ederken, Başkan Çolakbayrakdar ise çocukların çevrelerine uyum sağlamalarına destek vermek amacıyla hayata geçirilen proje çerçevesinde düzenlenecek ortak etkinliklerin devam edeceğini bildirdi.