2016-07-17 15:45:00

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması” anketi yapıldı. Anket sonuçlarına göre, devlet üniversiteleri arasında Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) en yüksek memnuniyet oranına sahip 3’ncü üniversite olurken, tüm üniversiteler arasında ise 7’nci sırada yer aldı.

Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından yapılan çalışmaya, 174 üniversiteden, tüm sınıf düzeyinde 10 bin 894 öğrenci katıldı.

Çalışmada üniversiteler, öğrenme deneyimi, kampüs ve kampüs yaşamı, akademik destek , öğrenme imkanı, kişisel gelişime olan katkısı gibi birçok konuda değerlendirildi. Sıralamada üniversitelere A+, A, B, C, D ve FF gibi notlar verildi. En yüksek memnuniyet oranına sahip üniversiteler A+, en düşük olanlar ise FF aldı.

Araştırma 174 üniversiteden 19'unun ‘A+’, seviyesinde öğrencilerinin beklentilerini üst düzeyde karşılayabildiğini gösterdi.