2015-06-11 13:52:00

Abdullah Gül  Üniversitesi (AGÜ) Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Baran Gelişen Ülkeler Mühendislik ve Teknoloji Akademisi’ne seçildi.

Gelişen Ülkeler Mühendislik ve Teknoloji Akademisi’nin (The Academy of Engineering and Technology of the Developing World) temel misyonu gelişen dünyadan bilim ve teknoloji liderlerinin birikimlerinden daha fazla faydalanmak üzere mobilitilerini arttırmak. Böylece, Birleşmiş Milletler’in belirlediği sürdürülebilir gelişme hedefleri doğrultusunda Güney-Güney İşbirliğini sağlayabilmek.

Güney-Güney İşbirliği (SSC) ise gelişmekte olan ülkelerin mevcut kalkınma sorunlarına çözüm üretebilmek için işbirliği içinde çalışmaları üzerine kurulmuş uluslararası bir işbirliği teşkilat.

Güney-Güney İşbirliği 130’dan fazla ülkeden oluşmakta ve Birleşmiş Milletlere üye ülkelerin üçte ikisini ve tüm dünya nüfusunun yüzde 60’ından fazlasını temsil ediyor. Bu işbirliği çerçevesinde, Güney-Güney ülkeleri arasındaki ekonomik işbirliği güçlendirilmekte ve farklı alanlardaki birikimlerin paylaşımı ile bu ülkelerin kalkınmalarına önemli katkılar sunuluyor.

Gelişen Ülkeler Mühendislik ve Teknoloji Akademisi, kamu ve özel sektörden bilim insanlarını, araştırmacıları, teknolog, mühendis ve bilim politikacılarını bir araya getirerek gelişen dünyanın ulusal ve bölgesel kalkınmasına önemli katkılar sunacak bilim, teknoloji ve inovasyon politikaları belirleyecek.