2016-07-01 10:31:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Hong Kong’ta düzenlenen ve 25. yılını kutlayan Asya Üniversiteler Zirvesi'ne (Times Higher Education Asia Universities Summit 2016) katıldı.

Hong Kong University of Science and Technology’nin (HKUST) ev sahipliğinde düzenlenen zirvede, 21. yüzyıl üniversitelerinin vizyonu, girişimcilik, araştırma faaliyetleri, genç üniversiteler ve üniversitelerin girişimci yetiştirebilmesi gibi konulara ilişkin sunumlar gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Sabuncuoğlu zirvede, dünya 26'ncısı National University of Singapore (NUS), 44'üncüsü University of Hong Kong (HKU) ve 148'incisi Korea Advanced Institute of Science and Technology'nin (KAIST) başkanları ile ikili görüşmelerde bulundu.

Prof. Sabuncuoğlu, zirvenin ardından University of Hong Kong (HKU) ve City University of Hong Kong’u (CityU) da ziyaret ederek, işbirlikleri sağlamak ve ortaklıklar kurmak için çeşitli temaslarda bulundu.