2016-06-29 09:37:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Çocuk Üniversitesi tarafından düzenlenen Hukuk Atölyesi’nde çocuk hakları anlatıldı.

Sümer Kampüsü’nde yapılan atölye çalışmasına 7-9 yaş arası 24 çocuk katıldı. Atölye çalışmasında çocuklara adalet, hukuk, çocuk hakları ve hukuk sistemindeki temalar anlatıldı.

Çalışmanın sonunda cübbe giyen çocuklar, Kayseri Adliyesi’ni ziyaret etti. Adliyede çocuklara Savcı Ogün Köse ve Hakim Necati Daştan meslekleri konusunda bilgi verdi ve onların sorularını cevapladı.

Hukuk Atölyesi çalışmaları hakkında bilgi veren Çocuk Üniversitesi Koordinatörü Fikri Ulusoy, çocuklara haklarının küçük yaştan itibaren öğretilmesi gerektiğini söyledi.

Ulusoy,  “Bu amaçla gerçekleştirdiğimiz atölye çalışmamızda  çocuklarımıza hak, sorumluluk ve adalet kavramları üzerinden eğitimler verdik” dedi.