2015-06-04 15:39:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Türk Müziği Topluluğu’nun Şef Zarife Kırdök yönetiminde verdiği ilk konser büyük ilgi gördü.

Çalışmalarını 5 aydır Sümer Kampüsü’nde sürdüren müzik topluluğunun verdiği ilk konsere yaklaşık 350 müziksever katıldı.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda verilen Müzik Topluluğu’nun konserinde, Türk Sanat Müziği’nin en seçkin örnekleri seslendirildi.

AGÜ idari, akademik personel ve öğrencilerin de katılımı ile oluşturulan topluluk, Türk Sanat Müziği’nin saygın bestekarlarının seçkin eserlerini dinleyiciler ile buluşturdu.

Konser, solo eserlerle başlayıp, daha sonra koro eşliğinde seslendirilen eserlerle devam etti.

Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, konserin sonunda koro üyelerini kutlayarak, sanatsal ve kültürel faaliyetlerin üniversitelerle toplumu birbirine yaklaştırdığını söyledi.

Prof. Dr. Sabuncuoğlu, sanatın toplumla bütünleşmede önemli bir araç olduğunu söyleyerek, başarılı performanslarından dolayı orkestra, koro ve şef Zarife Kırdök’ü kutladı.

Rektör Sabuncuoğlu’nun eşi Semra Sabuncuoğlu’da koro şefi Kırdök’ü tebrik ederek çiçek verdi.

Konsere Sabuncuoğlu’nun yanısara Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erhan Kutanoğlu, Prof. Dr. İrfan Alan, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.