2016-06-15 23:25:00

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, beraberinde eşi Hayrünnisa Gül ile Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ)  Sümer Kampüsü’nü ziyaret etti.

Ziyaretinde, adını taşıyan Cumhurbaşkanlığı Müze ve Kütüphanesi ile AGÜ Sümer Kampüsü’nde incelemelerde bulunan Gül’e Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Rektör Prof. Dr.  İhsan Sabuncuoğlu, Abdullah Gül Üniversitesini Destekleme Vakfı (AGÜV) üyesi  Macit Gül ve protokol üyeleri eşlik etti.

Gül kampüste, ilk olarak adını taşıyan Cumhurbaşkanlığı Müze ve Kütüphanesi’ni inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Ardından Sümer Kampüsü’nü gezen Gül, kampüste yapımı devam eden spor tesislerini yerinde inceledi. Gül kampüste, restorasyon çalışmaları devam eden mekanlarda da incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında Rektör Sabuncuoğlu’ndan bilgiler aldı.

Gül Daha sonra, Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu’nu da makamında ziyaret etti. Prof. Dr. Sabuncuoğlu Gül’e,  üniversitedeki gelişmeler hakkında brifing verdi.

Ziyaretlerin ardından Gül ve eşi Hayrünnisa Gül onuruna , Abdullah Gül Üniversitesi’ni Destekleme Vakfı (AGÜV) tarafından kampüs içindeki Sümer Bahçe’de iftar yemeği verildi.