2015-06-04 15:35:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Baran, Küresel Genç Akademi’nin (Global Young Academy) yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

Baran, 25-29 Mayıs 2015 tarihleri arasında Kanada’nın Quebec kentinde düzenlenen Küresel Genç Akademi’nin olağan genel kurul toplantısında yönetim kurulu üyeliğine aday gösterildi.

Genel kurulda yürütme kurulu üyesi olarak seçilen Baran, Asya kıtasında bulunan Ulusal Genç Akademiler ile diyalog kurarak mevcut ilişkileri güçlendirecek.

Ayrıca, yeni genç akademilerin kurulmasını destekleyecek olan Baran, akademinin basın ile ilişkilerini de yönetecek.

9 kişilik yönetim kurulunda, Amerika Birleşik Devletleri, Kenya, Almanya, İngiltere, Mısır, Güney Afrika Cumhuriyeti, Nijerya ve Hollanda’dan da genç bilim liderleri yer alıyor.

Uluslararası işbirlikleri ve projeleri ile tüm dünyadan genç bilim insanlarının problemlerini ve çözüm önerilerini gündeme taşıyan Küresel Genç Akademi’nin, 70’ten fazla ülkeden 200 seçkin bilim lideri üyesi bulunuyor.

Doğa Bilimleri, Tıp, Mühendislik, Sosyal Bilimler, Edebiyat ve Beşeri Bilimler dahil olmak üzere 40 yaş altı tüm araştırmacılara açık olan Küresel Genç Akademi, 2010 yılı Şubat ayında Inter Akademi Panel’in desteği ile kuruldu.