2015-06-01 08:24:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) öğrenci kulüplerinden Yapı Kulübü, yapımı devam eden 322 metreyi aşan yüksekliği ile dünyanın en yüksek kuleye sahip asma köprüsü ve üzerinde raylı sistem olan, İstanbul’un 3. boğaz köprüsü Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne teknik gezi düzenledi.

Danışmanlığını İnşaat Mühendisliği’nden Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Burak Uzal'ın yaptığı Öğrenci Kulübü’nün teknik gezisine, 35 kulüp üyesi öğrenci katıldı.

Tamamlandığında 59 metrelik genişliği ile dünyanın en uzun asma köprüsü olacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü yerinde inceleyen öğrenciler, Şantiye Şefi Cevat Alim ve Eğitim Baş Müdürü İlhan Kavasoğlu’ndan köprü ile ilgili detaylı bilgiler aldı.

İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde bulunan Zeytinburnu Öğretmenevi’nde konaklayan öğrenciler, daha sonra kendilerine ayrılan serbest zamanda da İstanbul’u gezme imkanı buldu.

AGÜ Yapı Kulübü, teknik gezinin ardından dönüş yolunda Bolu Abant Gölü’nde doğa yürüyüşü yaptı.