2016-05-31 11:05:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) akademik teşviklerde devlet üniversiteleri arasında ilk sırada yer aldı.

YÖK’ün verilerine göre , Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından hazırlanan Devlet Üniversiteleri Sıralama (DÜS) raporunda, akademisyenlerin 2015 yılı performanslarına göre aldığı akademik teşvikler değerlendirildi.

Değerlendirmede akademisyenlerin proje, araştırma, yayın, patent gibi faaliyetlerini desteklemek amacıyla uygulanan akademik teşviklerde, geçen yılın performansına göre devlet üniversiteleri arasında ilk sırada AGÜ yer alırken, ikinci sırada İstanbul Medeniyet Üniversitesi, üçüncü sırada ise Ege Üniversitesi yer aldı.

Akademik teşvikler akademisyenlerin bilim, teknoloji ve sanata katkı sağlayıcı nitelikte proje, araştırma ve yayınlarını desteklemek amacıyla veriliyor.

2016 yılı Akademik Teşvikleri için komisyonumuz değerlendirme aşamasına devam etmektedir. Çalışmalar tamamlandığında 2016 yılı için güncel akademik teşvik listesi yayınlanacaktır.