2016-05-26 13:10:00

Karamancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Abdullah Gül Üniversitesi’ni Destekleme Vakfı (AGÜV) Üyesi Fatih Karamancı ile İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Gençlik Fabrikası tarafından düzenlenen AGÜ Talks söyleşi dizilerinin konuğu oldu.

Sümer Kampüsü Rektörlük Konferans salonunda düzenlenen söyleşinin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, bu söyleşilerin amacının gerek iş dünyasının gerekse spor, kültür, sanat ve eğitim camiasının önde gelen isimlerini öğrencilerle buluşturmak olduğunu anımsattı.

Daha sonra başlayan söyleşide,  bünyesinde Orta Anadolu A.Ş Superlit Boru ve Karel Elektrik’in bulunduğu Karamancı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Karamancı, Blue Jean’in dünü, bugünü ve yarını, Anadolu’da sanayinin geçmişini anlattı.

Dünyada Blue Jean’de 7,5 milyar metre kumaş üretim kapasitesi olduğunu belirten Karamancı, dünyadaki ihtiyacın ise 5,5 milyar olduğunu söyledi. Bütün Blue Jean kumaşı üretimlerin yüzde 75’inin Çin ve Uzakdoğu’da yapıldığına dikkati çeken Karamancı, üretimlerin sadece yüzde 25’inin Avrupa ve Amerika’da yapıldığını kaydetti.

Türkiye’nin üretim kapasitesinin ise 650 milyon metre olduğunu ve bunun önemli bir rakam olduğunu vurgulayan Karamancı, bunun da yüzde 10’unun Kayseri’de, kendi şirketleri olan Orta Anadolu A.Ş’de üretildiği bilgisini verdi.

Söyleşide Karamancı’nın ardından, İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin de öğrencilere küresel ekonomi hakkında bilgiler verdi.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Alkin,  “Sizler arkadan gelen jenerasyon olarak, Türkiye’nin geleceği için imalat sanayisine mutlaka yüksek katma değerle sahip çıkması gereken bir nesil olmalısınız. Yeni jenerasyonun imalat, tarım ve inşaat sektörüne sahip çıkması gerek” dedi.

Söyleşiye öğrenci ve akademisyenlerin yanı sıra iş ve sanayi dünyasından çok sayıda davetli katıldı. YouTube’dan canlı yayınlanan söyleşinin sonunda Karamancı ve Alkin soruları yanıtladı.