2016-05-17 19:50:00

Ulusal Patent Ofisleri Bilgi Merkezleri (PATLIB) tarafından düzenlenen PATLIB 2016 Konferansı, Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de yapıldı.

İki gün süren ve Ulusal Patent Ofisleri Temsilcilerini bir araya getiren konferansta Abdullah Gül Üniversitesi’ni(AGÜ), Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü Yrd. Doç. Dr. Ali Duran temsil etti.

"Networking" temalı 2016 konferansta, patent ofisleri ve PATLIB’ler tarafından uygulanan başarılı girişimler ve projelerle ilgili paylaşımlar yer aldı.

Avrupa Patent Ofisi’nin (EPO) Avrupa Patent Sözleşmesine (EPC) taraf 38 üye ülkenin Ulusal Patent Ofisleri ve PATLIB’lerden oluşan yaklaşık 320 birim ile oluşturduğu iletişim ağı temsilcilerini, her yıl farklı bir ülkede düzenlenen PATLIB konferansında toplanıyor.

İletişim ağı, Patent Bilgi Merkezleri ve Ulusal Patent Ofisleri arasındaki iletişimin ve işbirliğinin geliştirilmesi, patent bilincinin sağlanması ve buna ilişkin, kamuya küçük ve orta ölçekli işletmeler, özel sektör, üniversiteler gibi hizmetlerin sunulması amacını taşıyor.

Konferans geçen yıl ise ülkemizin ev sahipliğinde İstanbul'da yapılmıştı.